CCY - PG 631982-6

Snart 10 000..
Nu är vi uppe i 8900 kronor till skolbygget.
Det närmar sig 10 000 kronor och har då nått ett viktigt delmål.
 
Det verkar som att artikeln i Mitt i Söderort haft en god utdelning.
Dels med tanke på att den fått så otroligt fin respons på facebook.
 
Jag kan inte tacka nog för alla fina kommentarer och alla underbara människor som vill hjälpa till.
Det verkar också som att en person som läst artikeln satt in en större summa pengar på Yatimas konto.
Om du läser det här vill jag tacka och säga att du bidrar till ett bättre liv för hundratals barn och långsiktig utveckling.
 
Vi är på god väg att faktiskt kunna bygga en skola och starta en verksamhet med fokus på utbildning och barns rättigheter. Med  10 000 kan vi rensa marken och förbereda platsen där skolan ska stå. Med ytterligare 5000 kan vi börja köpa in material som cement och tegel för grunden till skolan. Och så vidare. Vi räknar inte med att få in alla pengar idag, men målet är 100 000, vilket är det som behövs för att förskolan ska stå klar.
 
Om du som läser bryr dig om frågorna och kan avara en slant till ändamålet, gör det! :)
En liten slant för dig kan betyda en stor förändring för någon annan.
 
Jambo!
Ezekia äter "oji" - välling.
Funderat klart nu..
Har tänkt på det här hela dagen nu.
Kommenatren på min blogg.
Vänt ut och in på den tusentals gånger i mitt huvud.
 
Om någon har något ouppklarat med mig får den personen gärna höra av sig så att vi kan prata igenom det som vuxna människor.
 
Jag kan inte göra mycket genom en anonym kommentar.
 
Nu återgår jag till att skriva om det jag skriver om och i framtiden kommer jag inte bemöta sådana här kommentarer på bloggen utan personligen.
 
 
 
Medlemsutskicket fortsättning..
Äntligen färdig!
Idag fick jag den nya adresstämpeln och har nu lagt den sista touchen på medlemsutskicken.
Imorgon skickar jag dem och i början av nästa vecka kommer du som medlem i Yatima Heart to heart få ett spännande brev i brevlådan.
 
Här kommer en beskrivning av alla nya styrelsemedlemmar som också följer med i utskicket.
God läsning!
 
 
Jag heter Fredrik Östling och är kassör i föreningen. Jag har en naturvetarbakgrund och är intresserad av utvecklingsfrågor.
Av en slump kom jag i kontakt med Ewout och Inga-Lill när de sökte volontärer till sitt daghemsprojekt i byn Matanana. Under två månader hösten 2004 bodde jag och en bekant i byn i samband med att det första daghemmet invigdes. Vi deltog i olika aktiviteter med barnen och lärde känna dem trots att vi saknade ett gemensamt språk. Min förhoppning är att den Svenska föreningen även i framtiden kan bidra till att göra livet bättre för människorna och framför allt barnen i de berörda byarna.
 

Jag heter Joakim Oxborg och åkte till Tanzania, Matanana genom volontärresor i Januari 2012 för att stanna i 11 veckor. Under min tid på Moyo kwa moyo byggde jag på barnhemmet i Matanana, umgicks med barnen och lärde mig älska den Afrikanska kulturen.
Jag hittade även under de sista veckorna i Tanzania ett hjärteprojekt i att renovera ett hus för en tjej som är beroende av cementgolv och helt tak. Den tacksamheten jag mötte i dessa människor är den bästa lön jag fått. Nu vill jag åka tillbaka och fortsätta jobba hårt för Moyo kwa moyo.

Jag heter Linnéa Öman, Ny ordförande i Yatima, och åkte för första gången till Matanana hösten 2009. Då målade jag mycket med daghemsbarnen för att kunna ställa ut teckningar i Sverige, för inspiration, information och insamling.
I Februari 2012 åkte jag tillbaka i 6 veckor för att jobba med skolbarnen på Primaryschool i Matanana och ta reda på deras drömmar i livet. Resultatet blev, förutom nytt utställningsmaterial, en brinnande önskan om att starta en ny skola. Nu åker jag tillbaka i Oktober 2012 för att försöka nå min dröm, att skapa hållbar utveckling tillsammans med Moyo kwa moyo.

Jag heter Catharina Lind. Jag åkte för första gången till Matanana 2008 och har suttit med i styrelsen för Yatima heart to heart sedan dess. I vintras var jag där för tredje gången. Första gången jag var där hittade vi Witness som nu bor på Moyo kwa moyo, det är en av de starkaste upplevelser jag varit med om. Att hålla en aids-sjuk kvinnas hand och ta emot hennes undernärda barn är en sak i verkligheten och en sak att se på TV. Har man varit med om något liknande vet man att dessa känslor lever kvar och växer till ett engagemang som man inte kan släppa i första taget. Mitt hjärta kommer alltid slå för barnen i Tanzania.

Jag heter Jessica Klinte och åkte för första gången till Matanana hösten 2010 i 3 månader. När jag kom hem efter den resan startade jag och Sanna en insamling för att kunna färdigställa barnhemmet i Bumilayinga. Vi jobbade hårt för detta och återvände hösten 2011. Vi var där i ca 7 månader och nådde vårt mål. Huset är nu färdigbyggt och barnen ska inom kort flytta in. Nu är jag tillbaka i Tanzania för tredje gången. Matanana är mitt andra hem och ser det som en enorm tillgång för föreningen att ha en person på plats med långsiktigt engagemang.

Jag heter Sanna Arvidsson och åkte tillsammans med Jessica till Tanzania hösten 2010 i 3 månader. Det var en otrolig upplevelse och när jag kom hem ville jag bara återvända. Vi funderade på ett långsiktigt projekt och bestämde oss för att färdigställa huset i Bumilayinga. Nu vill jag engagera mig i bygget av den nya skolan eftersom jag ser ett stort behov av bättre utbildning och mer struktur. Jag hoppas på att få igång en ordentlig förskoleverksamhet i vinter och därifrån kunna bygga vidare på Moyo kwa moyo tillsammans med medlemmar från Yatima Heart to heart.

All lycka från nya styrelsen i Yatima heart to heart. Vi hoppas att den här nystarten ska innebära nytt engagemang och nya möjligheter att rädda fler barn i Tanzania. Bidra på PG 631982-6, märk pengarna med ”skola” om du vill att de ska gå till bygget av den nya skolan.