CCY - PG 631982-6

Två dagar innan öppningen av barnhemmet..
Dagboksutdrag Söndag morgon 13/10-2013
 
Effektiv dag igår. Dickson skrev att han behövde lastbilen, och vi skulle till Mafinga. Jag ringde honom och frågade om vi kunde ta lastbilen dit och sen få skjuts hem, men jag fick slut pengar så det var bara gå upp till byn och köpa påfyllning.
 
Träffade Mama Mariam och Mosa i lärarshopen. Hälsade glatt och köpte det jag skulle. Sen satte jag mig ned utanför shopen och ringde Dickson igen. Ja, vi kunde ta lastbilen till Mafinga och sen få skjuts tillbaka till Matanana.
Jag ringde Jeska och Feli och sa det.
 
Mama Mariam ville att jag skulle följa med till ett ställe där de skulle ha fest och bygga gravar, men jag sa att jag måste gå och gick hem.
Strax efter kom lastbilen. Skumpig väg in till stan.
Kom dit, tog ut pengar, dags för shopping till barnhemmet.
 
Vi lämnade lastbilen i "the hoods" och traskade upp till marknaden. Vi gick från shop till shop, köpte koppar, tallrikar, bestick, madrasser, mat till första kvällen i barnhemmet och en massa annat.
Det var en heldag utan dess like.
 
När vi var klara kom lastbilen, den skulle till Makambako och kunde släppa av oss på vägen i Matanana.
Jag, Jeska och en av lastbilskillarna satt på flaket med alla grejer.
En potta flög av vid Changarawe, killen skrek och viftade till chauffören, vi stannade, och han sprang och hämtade den.

Sen stoppade jag musik i öronen och njöt resten av vägen.
Vi plockade upp en gammal man och åkte vidare.
Det känns ibland som att mitt liv är en film. När jag blickar ut över landskapet, dammet flyger bakom lastbilen och jag ser människorna vid vägkanten.
 
När vi kom hem tog vi in alla grejer till mig, så nu ser det ut som ett förråd här =)
Dau, Noah, Eliah och Lea var här när vi kom, så det blev att umgås med dem hela eftermiddagen. King kom också, jag la om hans stora brännsår på sidan, han skrek som en stucken gris, gubben, Jag kände mig som världens ondaste, men sen sa han till Dau att han tyckte om att ha såret stängt för då gör det inte ont.
 
Vi hade saftkalas med kakor och barnen målade. Det var en mysig eftermiddag, men jag var trött. På kvällen brände vi skräp på fälten, som en majbrasa. Efteråt satt jag med mama och barnen vid elden i köket och pratade om öppningen av barnhemmet imorgon. Det är nervöst och stort och känns så overkligt. Mama är positiv, säger att det här kommer vi klara galant.
 
Imorse kom Feli förbi, han berättade att det är begravning idag. En man hade dött igår på festen där de gjorde gravar.
 
Lastbilskillen, Jeska och alla grejer till Buma på flaket
 
Lilla familjen, Eliah, Mama, Lea och Noah
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress