CCY - PG 631982-6

Mina svenska hjältar..
Jag såg inte programmet svenska hjältar, men jag kan tänka mig att det än en gång presenterades underbart inspirerande människor som kan vara stora förebilder för oss allihopa.
Jag skulle vilja presentera några av mina svenska hjältar, helt enkelt för att jag tycker de är så värda att uppmärksamma, just för det de är, hjältar.
 
Mormor  - Den här superstarka kvinnan som vi har sådan tur att fortfarande ha i livet. Hon har fött 10 barn och uppfostrat fler än så, samtidigt som hon tagit hand om en hel gård med kor, grisar, får och hästar. Hon har kämpat för att få vatten och tagit reda på sina rättigheter som halvt ensamstående mor med mannen hårt arbetande i skogen. Idag är hon över 90 år, springer fortfarande runt och plockar upp potatisen om sommaren, är ute i skogen och plockar bär på hösten, tar alltid emot varenda själ med ett strålande leende och en stor famn. Hon bjuder alla som kommer förbi på fika, allt ifrån brevbärarn till något av hennes (å herregud orkar inte räkna hur många) barnbarn.
 
Hon gör detta, och har alltid gjort detta för att hon vill, för att det faller henne helt naturligt. För att hon aldrig tänker "nej gud orkar jag verkligen det?" hon bara gör, allt för att hon och alla runt omkring henne ska må bra. 
Jag måste även säga att en senare version av henne är..
 
Svärmor - Hon liknar mormor i mycket. Med sin styrka och sitt tålamod får hon allt att verka så enkelt. De är sådana superkvinnor, inte för att de försöker göra sig till eller för att någon ber dem, utan helt enkelt för att de är sådana, för att de är hjältar.
 
Jessica Klinte - Hon lever sin dröm och går sin egen väg. Jag tänker inte säga att hon offrar sig för de utsatta för det vet jag att hon inte gör. Hon stormtrivs med livet som livrädderska på Tanzanias landsbyggd, inte för all cred hon får utan för att hon vill. Hon går emot strömmen och skapar sin egen lilla å, öppnar upp för andra att kunna prova samma sak och visar för alla hur man kan göra världen lite bättre varje dag.
 
Pappa - Jag och storebror pratade om det här om dagen. Pappa kan allt. Han kan fixa allt, och går det inte fixa då.. ja då fixar han det ändå. Det spelar ingen roll om det är hur alla barn och barnbarn ska få plats på samma ställe, vad alla ska få att äta eller hur man bygger en gunga inomhus (för att hans äldsta dotter bara MÅSTE ha en gunga inomhus vid 25 års ålder.) Han gör allt han kan för att skapa lycka runt omkring sig, dömer sällan eller aldrig och gör detta med ett ständigt lika lugnt leende. Det lugna leendet hävdar han beror på att han aldrig grubblar.. vem vet kanske är det sant.
 
Ulla - Vad ska jag säga om Ulla? En av mina största förebilder som jag är så otroligt glad att jag fått träffa och lära känna. Hon har halva sitt liv bott i Tanzania och jobbat som missionär, haft fullt upp med sin livsuppgift och pratar än idag, på ålderns höst, om hur rikt hennes liv varit trots att hon jobbat i stort sett utan lön nästan hela sitt arbetsliv. Idag bor hon i Sverige på heltid och gör sitt genom att bara gå runt och hjälpa folk. Folk kommer hem till henne och hon hjälper de, hon går ut och hjälper, är i kyrkan och hjälper, och guess what, hon är nog en av de mest nöjda och glada personer jag träffat i hela mitt liv. För att hon fått den fina gåvan att kunna hjälpa allt och alla hela tiden, en hjälte som vilken spindelman eller Pippi Långstrump som helst.
 
Jerry - Jag är mest troligt partisk i den här frågan men han är en av mina hjältar. Han säger aldrig ett ont ord om någon, ser det positiva i allt! (förutom smält smör på tapeten.) Han får en kick av att hjälpa människor, speciellt sin familj. Han har gått igenom både det ena och det andra genom livet vilket har format honom till den ödmjuka, starka och allt igenom goda person han är idag. Han är sig själv rakt igenom i alla lägen vilket gör att han accepterar alla andra precis som de är men även har styrkan att säga ifrån vid orättvisa och ondska. Jag är så otroligt lyckligt lottad som fått en andra chans att leva vid hans sida.
 
Jag skulle kunna hålla på i en evighet men nöjer mig med det här för idag, det kommer fler svenska hjältar från mig. Det finns så otroligt många inspirerande 
 
Jag vill däremot passa på att höja alla er som kämpar i vardagen. Ni som inte har det så lätt i skolan, som hatar att läsa och knappt kan sitta still, men ändå går dit och gör ert bästa.
 
Ni föräldrar som är med era barn, bara är. Det behöver inte betyda att ni är med era barn på något lekland eller konstant är den där "perfekta" föräldern utan att ni helt enkelt ser era barn. Tittar när de ritat en teckning, stryker de över håret i förbifarten eller tar med de till tvättstugan och hjälps åt med tvätten.
 
Ni som hamnat snett och sedan kommit på fötter, tagit er ur ett missbruk eller ett destruktivt förhållande, ni som tar ansvar för ert liv och gör det bästa av det. Ni som inte gett upp, eller kanske faktiskt gett upp men sedan rest er och fortsatt ändå.
 
En stor eloge till alla er människor som bara är er själva och lever det liv ni vill leva, ni är hjältar varje dag!
 
Bjuder på en selfie dagen till ära  :)
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress