CCY - PG 631982-6

Renovering och förberedelser föröppning

Det händer så otroligt mycket just nu.


Varje dag är det fullspäckat schema här nere på CCY.


Som jag skrivit om tidigare håller vi nu på att renovera barnhemmet. Det är inget man gör på en dag. Vi har börjat nu med att uppdatera alla barnens klädlådor. Hela högen har fått ett par nya skor samt några nya klädesplagg. Varje dag när vi kommer till barnhemmet har de något nytt att visa upp med stolthet.


-Syster! syster! titta jag har ny klänning!

också hoppar de upp i famnen med en stor puss på kinden.


På Tisdag ska vi åka in till en stad som heter Makambako där vikan köpa stora balar med filtar samt nya gardiner mm. Det är lite av en grossiststad där många försäljare köper upp sina produkter och säljer vidare i sina affärer.


Förskolan är två veckor från öppning och vi har suttit där för att delat ut ansökningsformulär varje förmiddag de senaste två veckorna.


Det var en omvälvande känsla när den första personen kom för att fylla i formuläret. En man från byn vid namn Dorian klev in i köksbyggnaden där vi satt med ett stort leende. Jag kände mig som ett litet barn på julafton som såg tomten komma. Vår lärare Salome har suttit med och hjälpt till att fylla i formulären då många som ansöker har små kunskaper i både skrift och läsning.


Det har varit väldigt många pappor som kommit och ansökt om skolplats vilket är jättebra med tanke på att dessa är de vi kommer kontakta i fortsättningen angående tex föräldramöten osv. Ett steg i rätt riktning för jämnställdheten!


Vi har två volontärer som hjälper till med allt ifrån att aktivera barnen på barnhemmet till att måla väggarna på skolan, det sista jobbet nu innan öppningen.


Dessutom väntar vi på möbler till lärarrummet och några få möbler till förskolan som byggs i detta nu.
Som sagt är det fullt upp i byn, där av de glesa uppdateringarna på bloggen.


Jag vill återigen passa på att tacka er trogna givare och supportrar för att ni får detta att verkligen hända!