CCY - PG 631982-6

Kläder och saker som gåvor..
Vi får så otroligt mycket hjälp från givmilda, godhjärtade människor här i Sverige.
Väldigt ofta dimper det in ett mail angående gåvor till CCY. 
Det värmer lika mycket varje gång, och jag uppskattar varenda erbjudande.
 
Men.. Vi har inte hittat något hållbart, långsiktigt sätt att ta emot saker eller kläder.
Frakten blir otroligt dyr, att skicka en container kostar minst över 20 000 svenska kronor att frakta, det är nästan tre månaders driftkostnad på barnhemmet.
 
Om vi ska skicka med personer som åker från Sverige skulle de kanske få betala övervikt på sitt bagage eller strunta i att ta med saker som de själva velat skänka. 
 
Så som sagt, vi har inte hittat något hållbart sätt att frakta kläder och saker.
Förutom de personliga saker jag tagit med som tex mössorna min moster virkat till barnen eller vitaminer och mineraler skänkta av goda vänner.
 
Det är tråkigt att behöva säga "skänk pengar istället". Men vissa gånger ger det mer i vårt fall, om man inte själv ska komma ned och tar med sig saker och kläder att skänka.
Jag vet inte hur det är inom större organisationer, men för oss som liten ideell föreningen är det ohållbart.
 
Ibland brukar jag rekommendera att man anordnar en loppis och skänker summan man tjänat in till oss.
För det vi kan erbjuda, som jag VET att större organisationer inte kan erbjuda är följande..
 
Säljer du på en loppis för 1000 kronor så kan du sätta in dessa 1000 kronor på vårt PG 631982-6 och märka tex "barnkläder". Inom en snar framtid kommer sedan någon från CCY i Tanzania åka in till stan och köpa barnkläder för exakt just 1000 kronor.
Då har vi gynnat dig som givare, du känner dig nöjd av att du fått hjälpa till med något som DU tycker är viktigt, vi har gynnat barnen som fått nya kläder och vi har gynnat den lokala handeln i Tanzania.
 
win-win-win i alla led.
 
Det finns som sagt andra alternativ om man vill skänka saker och kläder, och vi tackar absolut inte nej till små donationer som tex våra ljuvliga kuddfodrals-klänningar, virkade mössor, galonställ, lapptäcken eller annat specifikt som kommer i små omgångar.
 
Det bästa är att fråga om ni vill skänka något så att vi kan ta ett beslut i varje enskild fråga, jag hoppas bara att detta klargör varför vi tackar nej till den fina hjälp många vill ge.
 
Keep up the good work!