CCY - PG 631982-6

Nu ska jag börja blogga igen..
Det har varit en otrolig torka på blogginlägg egentligen sedan skolan öppnade den 1 juni.
Det beror helt enkelt på att jag haft fullt upp med annat, och att jag uppdaterat andra sociala medier.
Jag ska skriva mer om både skolan, barnhemmet och livet som just nu utspelar sig i Sverige från och med idag och hoppas ni vill fortsätta följa mig.
 
Vi har varit i Sverige i ca tre veckor nu, Gud vad tiden går fort.
 
Det har varit helt udnerbart att träffa alla vi saknat, och synd att vi inte hunnit träffa vissa än.
Det har varit magiskt att äta god mat och en häftig känsla att känna sig sugen på ost för att direkt gå och ta sig en ostskiva.
Det har även varit en tid av stor saknad och längtan, för ja, det kommer jag aldrig undan, att Tanzania alltid går hand i hand med min Sverige-vistelse.
 
Denna gång har också varit en otroligt stor omställning att komma hem med barn. 
Vi har fått anpassa oss till både det ena och det andra.
Å ena sidan var vi på babysim och jag fattade inte att man kan sätta barnet i barnstolen medan man duschar och gör annat så jag stressade mig igenom ett moment som för andra uppenbarligen var en dans på rosor (såg jag sedan när en annan kvinna med barn visade hur det går till).
Å andra sidan har vi lärt oss att leva utan bekvämligheter så det vi är mest beroende av är tyget som jag bär henne på ryggen med.
Jag brukar säga att i Tanzania har man människor till det vi har saker i Sverige. Det har alltid funnits någon i min närhet som velat ta Alice medan jag klär på mig, någon som hållt henne när jag matat eller någon som slängt upp henne på ryggen då vi inte använt barnvagn.
 
Nej det har som sagt varit en stor omställning att komma tillbaka för oss alla, men nu börjar vi landa.
 
Alice har precis somnat på min rygg medan jag stoppade tvätten i tvättmaskinen och jag ska passa på att ansöka om pengar till en ny bil åt CCY.
 
Bild från reportage i kuriren för ca en vecka sedan då vi gjorde en uppföljning om hur det gått med öppningen av skolan.
 
karro

Gud vilken fin bild på er! Kul att ni är tillbaka, ser fram emot uppdateringar på bloggen!:)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress